20 غذای خوشمزه با مرغ: خلاصه تجربیات نی نی سایت
مرغ یکی از محبوبترین و پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزی ایرانی است. تنوع غذاهایی که میشه با مرغ درست کرد خیلی زیاده و هر کسی با توجه به ذائقه و مواد اولیهای که داره، میتونه یه غذای خوشمزه و متفاوت با مرغ درست کنه. توی این پست، 20 تا از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه با مرغ رو که تو نی نی سایت خیلی مورد بحث و بررسی قرار گرفته، براتون خلاصه کردم:
این لیست شامل غذاهای سنتی، مدرن، ایرانی و خارجی میشه. امیدوارم که براتون مفید باشه و بتونید ازش ایده بگیرید:
- ✳️زرشک پلو با مرغ مجلسی
- ✳️مرغ شکم پر (با آلو، گردو و کشمش)
- ✳️جوجه کباب (با طعمهای مختلف)
- ✳️مرغ ترش گیلانی
- ✳️مرغ ناردونی
- ✳️خورشت مرغ و آلو
- ✳️ته چین مرغ
- ✳️شنیتسل مرغ
- ✳️کتلت مرغ
- ✳️کوکو مرغ
- ✳️ساندویچ مرغ
- ✳️سالاد الویه با مرغ
- ✳️مرغ سوخاری
- ✳️مرغ بریانی
- ✳️پاستا با مرغ (آلفردو، پستو، قارچ)
- ✳️لازانیا با مرغ
- ✳️تاکو مرغ
- ✳️مرغ کاری
- ✳️خوراک مرغ و سبزیجات
- ✳️مرغ پرتقالی
این غذاها هر کدوم روش پخت و طعم خاص خودشون رو دارن و بسته به سلیقه شما میتونن انتخابهای خیلی خوبی باشن.
تو نی نی سایت، خانمهای خونهدار تجربیات زیادی در مورد پخت این غذاها دارن. خیلی ازشون فوت و فنهای خاص خودشون رو به اشتراک گذاشتن که میتونه خیلی به درد بخور باشه.
اگه دنبال یه غذای جدید با مرغ میگردید، حتماً یه نگاهی به این لیست بندازید و امتحانش کنید. مطمئنم که پشیمون نمیشید!
20 غذای خوشمزه با مرغ: تجربههای نی نی سایتیها!
1. مرغ شکم پر مجلسی
مرغ شکم پر یه غذای شیکه که برای مهمونیها خیلی مناسبه. داخل شکم مرغ رو با سبزیجات معطر، زرشک، گردو و آلو پر میکنند. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه مرغش خوشمزهتر بشه، قبل از پخت، چند ساعتی توی مخلوط آبلیمو، زعفران و پیاز میخوابونه. یه نکته دیگه هم این بود که حتماً شکم مرغ رو با نخ و سوزن بدوزید تا مواد داخلش بیرون نریزه. بعضیها هم داخل شکم مرغ، برنج هم میریزن که دیگه خیلی مفصل میشه!میتونید از رب انار هم برای سس مرغ استفاده کنید. بهترین روش پخت، توی فر با دمای کم هست تا مرغ کاملا مغز پخت بشه. موقع سرو، مرغ رو با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
2. جوجه کباب زعفرانی
جوجه کباب یکی از محبوبترین غذاهای ایرانیه. طعم زعفران بهش یه عطر و طعم فوقالعاده میده. یه نی نی سایتی گفته بود برای نرم شدن جوجه کباب، حتماً از ماست و روغن زیتون توی موادش استفاده کنید.
پیاز رو رنده کنید تا آبش باعث نرم شدن گوشت بشه. زعفران رو حتماً از قبل دم کنید تا رنگ و عطرش بیشتر بشه. موقع کباب کردن، مرتب جوجهها رو برگردونید تا نسوزن. بعضیها هم به جای سیخ، جوجهها رو توی تابه سرخ میکنن. جوجه کباب رو با برنج و گوجه کبابی سرو کنید.
3. خورشت مرغ آلو
خورشت مرغ آلو یه غذای ملس و خوشمزهست که با آلو بخارا و رب گوجه فرنگی درست میشه. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه خورشت خوشمزهتر بشه، آلوها رو از قبل توی آب خیس کنید. مرغ رو قبل از اضافه کردن به خورشت، کمی تفت بدید تا طلایی بشه. از ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین برای طعمدار کردن خورشت استفاده کنید. میزان ترشی و شیرینی خورشت رو با کم و زیاد کردن آلو و شکر تنظیم کنید. خورشت رو با برنج سرو کنید. بعضیها هم به جای آلو بخارا از آلو جنگلی استفاده میکنند.
4. مرغ ترش شمالی
مرغ ترش یه غذای خوشمزه و پرطرفداره که اصالتش به شمال ایران برمیگرده. طعم ترش و ملس این غذا خیلی دلچسبه. سبزیهای معطر (گشنیز، جعفری، نعناع) و گردو، مواد اصلی این غذا هستند. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه طعم مرغ ترش اصیل بشه، از آب نارنج به جای آبلیمو استفاده کنید. مرغ رو با سبزیها و گردو خوب تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. از ادویههایی مثل نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید. خورشت رو با برنج کته سرو کنید. مقدار گردو رو بسته به سلیقه خودتون میتونید کم و زیاد کنید.
5. مرغ سوخاری
مرغ سوخاری یه غذای فست فودیه که بین بچهها و بزرگسالها خیلی طرفدار داره. تردی و طعم خوشمزه مرغ سوخاری، اون رو به یه انتخاب عالی تبدیل کرده. مرغ رو به قطعات مناسب تقسیم کنید. مرغ رو توی مخلوط شیر و ادویه (نمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر) بخوابونید. مرغ رو توی آرد سوخاری بغلتونید و بعد توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه مرغ سوخاری تردتر بشه، از آرد ذرت هم توی آرد سوخاری استفاده کنید. مرغ سوخاری رو با سیب زمینی سرخ کرده و سس کچاپ سرو کنید. میتونید از ادویه های مختلف برای طعم دار کردن مرغ استفاده کنید.
6. شنیسل مرغ
شنیسل مرغ یه غذای ساده و سریع هست که معمولاً با گوشت گوساله درست میشه، اما با مرغ هم خیلی خوشمزه میشه. سینهی مرغ رو به صورت نازک برش بزنید. مرغ رو با بیفتک کوب بکوبید تا نازکتر بشه. مرغ رو توی آرد، تخم مرغ زده شده و آرد سوخاری بغلتونید. مرغ رو توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه شنیسل خوشمزهتر بشه، به تخم مرغ کمی شیر و ادویه اضافه کنید. شنیسل رو با سیب زمینی سرخ کرده و سالاد سرو کنید.
7. مرغ سرخ کرده با سس مخصوص
مرغ سرخ کرده با سس مخصوص، یه غذای خوشمزه و متنوع هست که میتونید با سسهای مختلف سرو کنید. مرغ رو به قطعات مناسب تقسیم کنید. مرغ رو با نمک، فلفل و زردچوبه مزهدار کنید. مرغ رو توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه. برای سس، میتونید از رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، سیر، فلفل دلمهای و ادویههای مختلف استفاده کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه سس خوشمزهتر بشه، کمی سس سویا بهش اضافه کنید. مرغ سرخ کرده رو با سس و برنج یا نان سرو کنید. میتونید از سبزیجات معطر هم در سس استفاده کنید.
8. مرغ ترش و شیرین
مرغ ترش و شیرین یه غذای آسیایی خوشمزه هست که با مرغ، آناناس، فلفل دلمهای و سس مخصوص درست میشه. مرغ رو به صورت مکعبی خرد کنید. مرغ رو توی آرد ذرت بغلتونید و سرخ کنید. برای سس، از سرکه بالزامیک، سس سویا، شکر، آناناس و فلفل دلمهای استفاده کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه سس غلیظتر بشه، کمی نشاسته ذرت بهش اضافه کنید. مرغ سرخ شده رو با سس ترش و شیرین و برنج سرو کنید. میتونید از زنجبیل تازه هم در سس استفاده کنید.
9. تاکو مرغ
تاکو مرغ یه غذای مکزیکی خوشمزه هست که با مرغ، سبزیجات و ادویههای تند درست میشه. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. مرغ رو با پیاز، فلفل دلمهای، ذرت و ادویههای تاکو تفت بدید. مرغ رو داخل نان تاکو بریزید و با سس سالسا، خامه ترش و گشنیز سرو کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه تاکو خوشمزهتر بشه، کمی آبلیمو به مرغ اضافه کنید. میتونید از پنیر چدار رنده شده هم روی تاکو استفاده کنید. برای تندتر شدن تاکو، از فلفل هالوپینو استفاده کنید.
10. لازانیا با مرغ
لازانیا با مرغ یه غذای خوشمزه و پرطرفداره که به راحتی میتونید توی خونه درست کنید. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. مرغ رو با پیاز، قارچ و فلفل دلمهای تفت بدید. از سس بشامل و پنیر پیتزا برای لازانیا استفاده کنید. لایههای لازانیا رو با مرغ، سس بشامل و پنیر پر کنید و توی فر بپزید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه لازانیا خوشمزهتر بشه، کمی آویشن بهش اضافه کنید. میتونید از سس گوجه فرنگی هم در لازانیا استفاده کنید. بعد از پخت لازانیا، چند دقیقه گریل کنید تا روی آن طلایی شود.
11. پیتزا مرغ و قارچ
خمیر پیتزا رو پهن کنید و با سس گوجه فرنگی بپوشونید. مرغ، قارچ، فلفل دلمهای و پنیر پیتزا رو روی خمیر بریزید و توی فر بپزید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه پیتزا خوشمزهتر بشه، کمی آویشن بهش اضافه کنید. میتونید از زیتون سیاه هم روی پیتزا استفاده کنید. به جای مرغ پخته میتونید از کالباس مرغ هم استفاده کنید.
12. سوپ مرغ و ورمیشل
سوپ مرغ و ورمیشل یه سوپ مقوی و خوشمزه هست که برای فصل سرما خیلی مناسبه. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. مرغ رو با پیاز، هویج، کرفس و ورمیشل توی آب مرغ بپزید. سوپ رو با نمک، فلفل و آبلیمو مزهدار کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه سوپ خوشمزهتر بشه، کمی جعفری خرد شده بهش اضافه کنید. میتونید از جو پرک هم در سوپ استفاده کنید. اضافه کردن سیب زمینی نگینی شده به سوپ هم طعم خوبی می دهد.
13. ساندویچ مرغ سرد
ساندویچ مرغ سرد یه غذای سریع و آسون هست که برای پیک نیک و مسافرت خیلی مناسبه. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. مرغ رو با سس مایونز، خیارشور، ذرت و جعفری مخلوط کنید. مرغ رو بین نان ساندویچی بذارید و سرو کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه ساندویچ خوشمزهتر بشه، کمی آبلیمو بهش اضافه کنید. میتونید از کاهو و گوجه فرنگی هم در ساندویچ استفاده کنید. به جای مرغ پخته میتوانید از مرغ گریل شده استفاده کنید.
14. ته چین مرغ
ته چین مرغ یه غذای مجلسی و خوشمزه هست که با برنج، مرغ، ماست و زعفران درست میشه. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. برنج رو آبکش کنید و با ماست، زعفران و تخم مرغ مخلوط کنید. مرغ رو بین لایههای برنج بذارید و توی فر بپزید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه ته چین خوشمزهتر بشه، کمی زرشک بهش اضافه کنید. میتونید از خلال پسته و بادام هم برای تزیین ته چین استفاده کنید. ته چین رو با سالاد شیرازی سرو کنید.
15. دلمه برگ مو با مرغ
دلمه برگ مو با مرغ یه غذای خوشمزه و متفاوت هست که میتونید به عنوان یه پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. مرغ رو با برنج، سبزیجات معطر و ادویهها مخلوط کنید. برگهای مو رو با مواد دلمه پر کنید و بپیچید. دلمهها رو توی قابلمه بچینید و با سس مخصوص بپزید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه دلمه خوشمزهتر بشه، کمی سرکه بالزامیک به سس اضافه کنید. سس دلمه باید ترش و شیرین باشد.
16. کباب تابه ای مرغ
کباب تابه ای مرغ یه غذای سریع و آسون هست که با گوشت چرخ کرده مرغ درست میشه. گوشت چرخ کرده مرغ رو با پیاز رنده شده، ادویهها و آرد سوخاری مخلوط کنید. گوشت رو توی تابه پهن کنید و سرخ کنید. کباب تابه ای رو با برنج یا نان سرو کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه کباب تابه ای نرمتر بشه، کمی شیر بهش اضافه کنید. میتونید از گوجه فرنگی و فلفل دلمهای هم در کنار کباب تابه ای استفاده کنید. به جای آرد سوخاری میتوانید از پودر نان خشک استفاده کنید.
17. کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده مرغ یه غذای خوشمزه و سالم هست که میتونید توی خونه درست کنید. گوشت چرخ کرده مرغ رو با پیاز رنده شده، ادویهها و زعفران مخلوط کنید. گوشت رو روی سیخ بزنید و روی منقل یا توی فر کباب کنید. کباب کوبیده رو با برنج و گوجه کبابی سرو کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه کباب کوبیده نریزه، حتماً پیاز رو خوب آب بگیرید. میتونید از فلفل دلمهای هم در کنار کباب کوبیده کباب کنید. برای خوش طعم تر شدن کباب میتوانید از دنبه چرخ کرده هم استفاده کنید.
18. خوراک مرغ و سبزیجات
خوراک مرغ و سبزیجات یه غذای سالم و مغذی هست که با مرغ، سبزیجات و ادویههای مختلف درست میشه. مرغ رو به قطعات مناسب تقسیم کنید. مرغ رو با سبزیجات (هویج، کدو، فلفل دلمهای، قارچ) و ادویهها تفت بدید. خوراک رو با برنج یا نان سرو کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه خوراک خوشمزهتر بشه، کمی سس سویا بهش اضافه کنید. میتونید از لوبیا سبز و نخود فرنگی هم در خوراک استفاده کنید. اضافه کردن یک قاشق رب گوجه فرنگی به خوراک هم طعم خوبی میدهد.
19. گراتن مرغ و سیب زمینی
گراتن مرغ و سیب زمینی یه غذای فرانسوی خوشمزه هست که با مرغ، سیب زمینی، سس بشامل و پنیر پیتزا درست میشه. مرغ رو بپزید و ریش ریش کنید. سیب زمینیها رو ورقه ورقه کنید و تفت بدید. لایههای سیب زمینی، مرغ، سس بشامل و پنیر پیتزا رو توی ظرف گراتن بچینید و توی فر بپزید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه گراتن خوشمزهتر بشه، کمی آویشن بهش اضافه کنید. به جای سیب زمینی میتوانید از پوره سیب زمینی هم استفاده کنید. بعد از پخت، چند دقیقه گریل کنید تا روی آن طلایی شود.
20. کباب چوبی مرغ
کباب چوبی مرغ یه غذای ساده و خوشمزه هست که برای پیک نیک و مسافرت خیلی مناسبه. مرغ رو به صورت مکعبی خرد کنید. مرغ رو با پیاز، فلفل دلمهای و ادویهها به سیخ بکشید. کبابها رو روی منقل یا توی فر کباب کنید. یکی از نی نی سایتیها گفته بود برای اینکه کباب چوبی نرمتر بشه، مرغ رو قبل از به سیخ کشیدن، توی ماست بخوابونید. میتونید از گوجه گیلاسی هم در کنار مرغ به سیخ بکشید. کباب چوبی را با برنج یا نان سرو کنید.






